'/> Langkah Mudah untuk Menyiapkan Ayam 3 Cawan Daun Sup Layu Di Tasik Madu, Enak - Learn

Langkah Mudah untuk Menyiapkan Ayam 3 Cawan Daun Sup Layu Di Tasik Madu, Enak

Sup ayam 3 cawan dengan daun kering pada madu

Mencari idea. Bagaimana untuk membuat sup ayam yang unik dengan 3 cawan daun laut madu untuk nasib malang? Tasik Madu Melawan Kegagalan 3 Cawan Resepi Sup Daun Kering sangat diminati masyarakat sekitar kebelakangan ini, mungkin anda salah seorang daripadanya. Ibu muda sudah biasa menggunakan Internet dalam peranti mereka untuk memahami maklumat grafik. Baiklah kali ini saya akan kongsikan resepi cara membuat sup ayam mudah dengan 3 cawan daun kering. Selera makan di Tasik Madu tidak sukar dan tidak mudah. Jika diproses secara tidak betul, hasilnya akan menjadi tidak sesuai malah tawar. Malah Sup Tasika Madu dengan 3 cawan daun ayam goreng harus mempunyai aroma dan rasa untuk membangkitkan selera anda.

Rasa Sup Ayam 3-Cup Honey Lake bergantung kepada banyak faktor, daripada jenis bahan sehinggalah kepada pilihan bahan-bahan segar dan cara ia dihidangkan dan diproses. Jangan risau jika anda ingin membuat Sup Ayam Tasik Madu yang lazat di rumah dari 3 cawan Sup Ayam Daun Kering, kerana jika anda tahu caranya, hidangan ini boleh menjadi lazat. Seterusnya ialah sup berkaitan Ayam Tasik Madu 3 cawan untuk dijadikan inspirasi oleh rakan saya.

Jumlah hidangan yang boleh dihidangkan untuk membuat 3 cawan sup daun layu ialah 2 orang. Oleh itu, pastikan bahagian ini cukup untuk memberi makan kepada diri sendiri dan orang tersayang.

Di bawah ialah beberapa petua dan kiat berguna untuk membantu anda membuat helaian 3 cawan Sup Ayam Tasik Madu. Sup Ayam Tasik Madu Anda boleh membuat 3 helai daun layu bulat dengan 10 bahan berbeza dan 7 langkah memasak. Berikut adalah langkah-langkah untuk menyediakan hidangan.

#RescueWhatsDying #CookEveryPart1 #WorldFoodDay Bahan yang paling pudar sebelum menggunakan kotak MinSha ialah daun sup. Itu selalu berlaku apabila anda membeli sesuatu. Dah beratus kali aku cuba duduk, tapi tangan Minsh tak membantu. Sahkan penyahaktifan. 😭 Sebenarnya semasa menyediakan 3 cawan ayam, saya teringat untuk tidak membeli selasih. TING! 💡 Kelayuan dalam kotak sup yang betul? Soooo terus basuh dan gam. Idea yang bagus untuk melupakan pemotongan dengan sangat teruja! Topik Betul2 menjiwai 😂😂😂.

Bahan-bahan dan perasa yang diperlukan untuk Sup Ayam Tasik Madu dengan 3 cawan daun layu:

  1. 8 bahagian dram
  2. 8 ulas bawang putih, dikupas
  3. 4 hirisan nipis halia
  4. 2 lada merah, dicincang
  5. 2 sudu besar minyak bijan
  6. Segenggam daun sup
  7. sos
  8. 8 sudu besar udara Cina
  9. Perasakan dengan 4 sudu besar kicap masin
  10. 4 sudu besar madu/gula pasir

Cara Membuat Sup Ayam 3 Cawan dengan Daun Kering di Tasik Madu

  1. Masukkan ayam ke dalam periuk dan tutup dengan air sehingga ayam tenggelam. Apabila ia mendidih dan kotoran muncul dalam buih, tambah air dan tapis.
  2. Panaskan minyak bijan dan tumis bawang putih dan cili api hingga naik bau. Masukkan ayam dan tumis hingga kulit ayam agak keperangan.
  3. Masukkan air, kicap dan gula/madu, gaul rata.
  4. Tutup kuali dengan tudung dan masak selama 15 minit.
  5. Masukkan daun sup yang telah dibasuh, masak selama 5 minit lagi.
  6. PILIHAN: Tambah 1 sudu besar minyak bijan sebelum dihidangkan.
  7. SEDIA!

bagaimana? betul ke? Begini cara membuat 3 cawan Sup Ayam Panggang Tasik Madu Buatan Sendiri. Semoga ini bermanfaat dan bersenang-senang!

Link copied to clipboard.