'/> Langkah Mudah untuk Menyiapkan Kerutup Ayam, Lezat Sekali - Learn

Langkah Mudah untuk Menyiapkan Kerutup Ayam, Lezat Sekali

lipatan ayam

Adakah anda sedang mencari inspirasi membuat lipatan ayam dengan langkah mudah membuat ngiler yang unik?, Resepi Ayam Lipat Sedap Baru-baru ini ramai pengguna di sekeliling kita yang mencari anda, mungkin anda adalah salah seorang daripada mereka. Ibu muda sudah biasa menggunakan maklumat imej pada telefon pintar mereka untuk melihat maklumat di Internet. Kali ini saya akan berkongsi resipi langkah demi langkah untuk Tender Ayam untuk menjadikannya benar-benar rumit dan mudah. Jika tidak dirawat dengan betul, hasilnya akan menjadi tidak sesuai dan secara amnya tidak menyenangkan. Malah, ayam gulung sepatutnya mempunyai bau dan rasa yang membangkitkan selera.

Terdapat banyak perkara yang membuatkan nugget ayam rasanya sedap, daripada jenis bahan, pemilihan bahan segar, cara penyediaan dan penyajiannya. Tidak perlu risau jika anda ingin membuat kari ayam yang enak di rumah kerana jika anda tahu caranya, hidangan ini boleh menjadi hidangan istimewa. Seterusnya gambar berkaitan lipatan ayam yang boleh anda jadikan sebagai pemahaman.

Jumlah hidangan yang boleh dihidangkan untuk penyediaan keriting ayam adalah 4-5 orang. Jadi pastikan bahagian ini cukup untuk memberi makan kepada anda dan orang tersayang.

Juga, dianggarkan masa penyediaan untuk hidangan ayam adalah kira-kira sejam.

Baca Juga

Di bawah ialah beberapa petua dan petua berguna yang sedia untuk membuat keriting ayam. Dengan 16 bahan dan 5 peringkat memasak, anda boleh menyediakan gulungan ayam. Berikut adalah langkah-langkah memasak.

Tak kisah rendang tapi bukan rendang Sedap dimakan bersama nasi, roti, pulut atau ratacha.

Bahan-bahan dan rempah ratus yang diperlukan untuk membuat gulung ayam:

  1. 1 ekor ayam
  2. Santan segar 4 ringgit
  3. 1 sudu besar kacang ayam
  4. 1 paket rempah rencah
  5. 2 sudu besar serbuk cili
  6. 2 biji kentang
  7. 1/2 sudu besar pes asam jawa
  8. Rasa gula dan garam
  9. minyak goreng
  10. Langkau bahan
  11. 6 biji bawang kecil, dihiris
  12. 4 bawang putih kisar
  13. 1 inci halia
  14. Pengetuk bersalut zink 1 inci
  15. 1 keping serai dalam paip
  16. 4 satelit

Cara memasak ayam gulung

  1. Panaskan kuali... Goreng 4 Smies berperisa. Kemudian masukkan bahan yang dicincang dan tumis hingga lembut dan naik bau.
  2. Masukkan serbuk cili dan rempah yang ditumbuk. Goreng dalam minyak dan hingga naik rempah.
  3. Bila rempah dah masak...masukkan lengkuas, serai dan air asam.. gaul rata...
  4. Masukkan ayam, kentang, santan dan air, bersama garam dan gula.
  5. Tambah lagi buah ceri...gaul rata...buat sos pekat.

sebagai? betul ke? Inilah cara membuat keriting ayam yang boleh anda amalkan di rumah. Semoga anda mendapati ia berguna dan bersenang-senang!

Anda mungkin menyukai postingan ini

Link copied to clipboard.