'/> Bagaimana Membuat Jasha Maroo(Bhutanese Chicken Stew)🇧🇹 yang Sempurna - Learn

Bagaimana Membuat Jasha Maroo(Bhutanese Chicken Stew)🇧🇹 yang Sempurna

Jasha Maro (Rebus Ayam Bhutan)🇧🇹

Masih Jasha Maroon (Rebusan Ayam Bhutan) Sedap istimewa?, Resepi Jasha Maroon (Rebusan Ayam Bhutan) anti-kegagalan memang sangat dicari oleh orang sekeliling kita hari ini, di kalangan rakan-rakan mereka. Orang ramai sudah biasa menggunakan internet pada telefon bimbit mereka untuk mendapatkan maklumat tentang contoh imej. Dan kali ini saya akan kongsikan kepada anda langkah-langkah membuat resepi Jasha Maro (Rebusan Ayam Bhutan). Sekiranya prosedur itu salah, hasilnya tidak akan mudah dan menyenangkan. Big Jasha Maro (Rebus Ayam Bhutan)

Jasha Maro (Rebusan Ayam Bhutan) Terdapat banyak faktor yang mempengaruhi kualiti rasa, daripada jenis bahan sehingga pemilihan bahan segar, disediakan dan dihidangkan. Jasha Maro (Rebusan Ayam Bhutan) Jika anda inginkan sesuatu yang manis di mana-mana, jangan risau kerana jika anda tahu caranya, hidangan ini boleh menjadi hidangan istimewa. Berikut adalah gambar Jasha Maro (Bhutan Chicken Stew) yang boleh anda jadikan sebagai contoh.

Jumlah hidangan untuk menyediakan Jasha Maro (Rebusan Ayam Bhutan) ialah 2 orang. Jadi pastikan ruang ini cukup untuk memberi perkhidmatan kepada anda dan orang tersayang.

Di bawah adalah beberapa petua dan petua untuk menyediakan Jasha Maro (Rebus Ayam Bhutan) sedia untuk dimakan. Jasha Maro (Rebusan Ayam Bhutan) Anda boleh membuatnya dengan 12 bahan dan 4 langkah penyediaan. Berikut adalah langkah-langkah untuk menyediakan hidangan.

Kuali ringkas ini telah menghasilkan banyak nasi

Bahan-bahan dan rempah ratus yang diperlukan untuk membuat Jasha Maro (Rebusan Ayam Bhutan):

  1. 100 gram isi ayam
  2. 2 liter bawang putih
  3. 2 inci halia
  4. 2 biji bawang kecil
  5. 1 bawang putih (cincang)
  6. 1 biji tomato (dicincang)
  7. 2 biji cili api merah
  8. 1/2 cawan pati ayam/air
  9. garam
  10. Sedikit gula
  11. 2 sudu besar minyak zaitun
  12. Daun ketumbar (hiasan)

Langkah-langkah menyediakan Jasha Maro (Rebusan Ayam Bhutan).

  1. Cincang halus halia, bawang putih dan bawang besar. Panaskan 2 sudu besar minyak zaitun. Tumis bahan hancur, cili dan paprik sehingga masak.
  2. Masukkan ayam dan tomato. Masak ayam hingga putih sedikit (transparent).
  3. Masukkan air rebusan ayam, garam dan sedikit gula. Biar mendidih dan tutup api.
  4. Taburkan daun ketumbar yang telah dihiris di atasnya. Makan dengan nasi panas

Terima kasih kerana membaca resipi kami di sini. Semoga resipi mudah Jasha Maro (Rebusan Ayam Bhutan) di atas dapat memberi inspirasi kepada anda untuk menyediakan hidangan yang lazat untuk keluarga/rakan anda dan menginspirasikan masakan anda. tahniah!

Link copied to clipboard.